Blog

« Terug naar overzicht

SUCCES

24 FEBRUARY 2022

We zitten voor de 2e trainingsdag van het CASTING BUSINESS PROGRAM als we het krijgen over ‘succes'. Al vanaf het eerste moment dat ik hem heb leren kennen voel ik een zekere terughoudendheid bij hem, misschien zelfs een bepaalde voorzichtigheid. En dat terwijl de wereld aan zijn voeten ligt! Het is zo’n jongeman die alles mee heeft: zijn looks, zijn lach, eigenlijk zijn hele ’natural way of being’. En toch is er iets wat hem heel bescheiden maakt. Iéts wat maakt dat hij (nog) niet helemaal in het licht gaat staan.



ANGST VOOR GROOTSHEID
Als ik hem vraag of hij helemaal open staat voor succes, vertelt hij me “Dat hij niet zoveel heeft met succesvol zijn." Verder doorvragend deelt hij dat succes voor hem altijd een nare bijsmaak heeft gehad. Al op jonge leeftijd zag hij hoe zijn eigen vader als succesvol zakenman zijn prioriteiten buiten het gezin legde. En zo deed zijn vader lange tijd zijn dierbaren tekort, wat uiteindelijk resulteerde in een echtscheiding. Ook zag hij dat het succes van zijn vader de verkeerde mensen aantrok. Mensen die niet oprecht geïnteresseerd waren, daar waar hij zelf een enorme waarde hecht aan integriteit en loyaliteit. En zo komen we al gravende tot de conclusie dat hij door zijn eigen oordeel over succesvol worden en zijn ‘angst voor grootsheid’ langzaamaan 'comfortabel' is geworden met zijn eigen schaduw…

DE SHIFT
Ik geef hem mee, dat ik hem in de business training álle tips, tools en technieken uit de castingbranche kan bijbrengen, maar dat het tot niets zal leiden wanneer hij niet volledig open durf te staan voor het succes, wanneer hij dit bewust of onbewust tegenhoudt, uit angst dat hij in de voetsporen van zijn vader zal treden. Ik begeleid hem in 'de Shift' van de overtuiging naar de angst, en van dit diepgewortelde gevoel naar de blokkade in zijn lichaam, om het vervolgens al visualiserend buiten zichzelf te plaatsen. Eenmaal deze oefening afgerond vraag ik hem te schrijven wat hij vandaag achter laat. Hij schrijft “Angst voor grootsheid!’ en de spark in zijn ogen laat zien dat hij kan kijken met een frisse bik!





DROMEN
Na deze oefening nemen we de ruimte om opnieuw te kijken naar zijn dromen, binnen de branche en daarbuiten, naar wat het succes hem kan brengen, en wat hij zijn dierbaren hierdoor kan bieden! Als we de trainingsdag hebben afgerond en ik de deur open om hem uit te laten, geef ik hem als laatste opdracht mee, om in de ‘ontvangststand' te blijven staan, zodat de Wet van Aantrekkingskracht voor hem kan werken. Als hij voor me langs loopt, krijg ik kippenvel. Alsof ik een andere man zie weggaan…

TIME FOR THE NEXT LEVEL!
Wil jij advies over joúw next level in de castingbranche? Plan dan een gratis adviesgesprek in via deze LINK. We denken graag vrijblijvend met je mee!
SUCCES

© ID|Casting 2024

ID|Casting productions
info@idcasting.nl
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden