FAQ's

1. MEER OVER ID|CASTING PRODUCTIONS
ID|Casting productions is een professioneel castingbureau opgericht in 2009. Met alweer 15.000 representatives weten we voor iedere productie het juiste gezicht te vinden. We bemiddelen in voor o.a. modellen, (edel)figuranten en acteurs en bieden daarnaast een creatief team van fotografen, filmmakers, visagisten, stylisten, casting directors, producers etcetera. Door deze disciplines te combineren, weten we optimale kwaliteit te bieden bij foto-, film- en TV-producties in zowel binnen- als buitenland.

2. ZIJN JULLIE EEN MODELLEN- OF CASTINGBUREAU?
ID|Casting is een castingbureau wat inhoudt dat we talenten inzetten voor fotografie-, film- en TV-producties. In principe kan iedereen met uitstraling en ambitie in ons bestand worden opgenomen, in de leeftijd van 0-99 jaar. Zo vertegenwoordigen we modellen in de categorie people, specials, fashion en gezinnen, (edel)figuranten en acteurs, hostesses, mannequins, presentatoren etcetera.

3. WAT VOOR OPDRACHTEN KRIJGEN JULLIE ZOAL BINNEN?
Onze opdrachtgevers zijn reclame- en marketingbureau's, fotografen, filmproducenten, TV-zenders etcetera. We krijgen opdrachten binnen voor o.a. foto- en reclamecampagnes, commercials, TV, magazines, brochures, advertenties en andere communicatiemiddelen.

4. IK BEN NIEUW IN DE BRANCHE. WELKE STAPPEN MOET IK NEMEN?
Ben je nieuw in de branche dan is het belangrijk om zo snel mogelijk ervaring op te doen. Dit gaat vanzelf wanneer je je eerste opdrachten invult. Voordat je wordt geboekt is het belangrijk jezelf zo goed mogelijk te presenteren via de bureau's. Dit doe je met professionele portfoliofoto's. Daarnaast zijn er diverse workshops die je kunt volgen om jezelf verder te ontwikkelen. Kijk ook even bij de Casting Convention, een van de meest complete trainingen die je kunt volgen in de branche inclusief portfolioshoot.

5. HOE SCHRIJVEN WE ONS IN ALS COMPLEET GEZIN?
Omdat dit net even anders werkt dan een individuele inschrijving, hebben we hiervoor een speciale link gemaakt. Naast de gezinsinschrijving adviseren we om van ieder gezinslid een individuele inschrijving te doen. Mocht de klant van ieder gezinslid nog wat aanvullend materiaal willen zien, dan kunnen we direct deze portfolio's meesturen.

6. MIJN INSCHRIJVING KOMT NIET DOOR, WAT NU?
Belangrijk dat je volgende punten even checkt:
- Schrijf je in met vaste pc/laptop, dus niet met een mobiel of Ipad/tablet.
- Je foto's mogen niet te groot zijn, max 1MB per foto.
Foto's kun je eventueel verkleinen via diverse programma's, via deze link.
- Je foto's kunnen alleen in het formaat jpg (dus geen jpeg) of png geupload worden. Foto's van een mobiel zijn meestal niet up te loaden en kunnen zorgen voor foutmelding.
Het kan zijn dat onze website tijdelijk is overbelast. Probeer het later nog een keer.
Krijg je een foutmelding, mail deze dan gerust even naar info@idcasting.nl.

7. WAARAAN MOET EEN GOED PORTFOLIO VOLDOEN?
Een goed portfolio geeft een duidelijk en zo breed mogelijk beeld van jouw mogelijkheden als model of acteur. Het laat diverse kanten van je persoonlijkheid zien waarbij mimiek, houding, kledingstyling en setting voor variëteit zorgen.

8. WAAR KAN IK EEN PROFESSIONEEL PORTFOLIO LATEN MAKEN?
Bij een fotograaf in de buurt (met ervaring in portfolioshoots) en natuurlijk bij ons bureau, zie portfolioshoots. Groot voordeel is dat we je direct kunnen coachen voor een nog beter resultaat. Ook geven we je belangrijke tips mee en de namen van kwalitatieve modellen- en/of castingbureau's waar je je kunt inschrijven. 

9. KAN IK OOK ZELF FOTO'S (LATEN) MAKEN?
Uiteraard. Bijgaand geven we je graag wat tips voor kwalitatieve fotografie:
- Denk als de klant en hoe je jezelf het beste aan hem/haar kunt presenteren.
- Maak oa. 1 headshot (hoofd & hals), 1 halfshot (hoofd tot middel) en 1 totalshot (van top tot teen).
- Zorg voor diversiteit in mimiek en poses. Ga niet overposeren.
- Zorg voor een verzorgde (basis)visagie en hairstyling, en representatieve (kleding)styling.
- Neem een rustige achtergrond (voorkeur wit/effen), of fotograaf in een inspirerende omgeving. Maak het echter niet te druk, het gaat om jou.
- Zorg voor voldoende licht, zodat je frisse foto’s krijgt.
- Zorg voor een statief zodat de foto’s zo scherp mogelijk worden.
- Maak bij complete gezinsfoto’s eventueel gebruik van de timer.
- Houd je portfolio altijd selfie-free en gebruik geen printscreens uit Facebook etc.! Professionaliteit staat voorop.
- Bij kinderen geen schmink- of verkleedfoto's. Het gaat om de natuurlijke uitstraling.
Wil je ondanks deze tips toch liever foto's laten maken, check dan deze link.

10. HOE KAN IK ME NOG VERDER ONTWIKKELEN IN DE BRANCHE?
Heb je nog geen enkele ervaring, dan kunnen we je de Casting Convention aanraden inclusief portfolioshoot, een complete en dynamische dagtraining voor talent, jong en ouder. Je krijgt hier alle benodigde informatie over castings, over de branche, over houding en poses, visagie en styling, de administratie etcetera. Daarnaast ontvang je 8 portfoliofoto's rechtenvrij én de bureaulijst met alle bureaus die Nederland rijk is, een handig naslagwerk voor vervolgstappen in je verdere carrière.

11. HOE WERKT HET ALS IK STA INGESCHREVEN?
Vanaf dat moment word je meegenomen in voorselecties. Wanneer een klant interesse in je heeft, gaan we je benaderen om de opdracht en beschikbaarheid met je door te nemen. Heb je interesse en geef je je beschikbaarheid af, dan sta je in voorlopige optie. Noteer deze duidelijk in je agenda. Je hoort spoedig van ons of de opdracht definief mag worden. Is dit het geval dan ontvang je hierna een callsheet/briefing waarin alle benodigde informatie staat voor een optimale voorbereiding en invulling van de opdracht.

12. HOE MOET IK EEN CASTINGFILMPJE MAKEN?
Ben je gevraagd om voor een mogelijke opdracht voor een commercial of bedrijfsfilm een zelfgemaakt castingfilmpje in te sturen? Klik hier voor een aantal tips hoe je dit op een beste manier kunt aanleveren.

13. HOE WERKT HET MET DE FACTURATIE?
Na invulling van de opdracht kun je jouw factuur sturen naar info@idcasting.nl. Hierop dient vermeld te staan:
1. Naam van het project/bedrijf of het merk.
2. Jouw eigen factuur- of referentienummer en de factuurdatum.
3. De shoot/productiedatum en de locatie van de opdracht.
4. De vergoeding voor invulling van de opdracht.
5. Omschrijving van het afgesproken gebruik / de buy-out.
Kun je zelf niét factureren dan kun je een betaalformulier bij ons opvragen per e-mail. 
Vergeet niet, als dit je eerste opdracht voor ons bureau betreft, de eenmalige inschrijvingskosten à  75,- in mindering te brengen op het totaalbedrag. 

14. IK HEB GEEN EIGEN BEDRIJF. HOE MOET IK DAN FACTUREREN?
Heb je geen eigen bedrijf, KvK en BTW-nummer en kun je zélf niet factureren, dan kun je dit laten verzorgen door een verloningsbedrijf naar keuze (bijv. Raakvlak of Tentoo). Zij verwerken de eventuele afdracht voor de loonbelasting.
Zorg dat je zélf alle inkomsten aan het einde van het jaar opgeeft bij de Belastingdienst.

15. WANNEER KAN IK DE BETALING VERWACHTEN?
Houd er rekening mee dat de factuur direct wordt voldaan op het moment dat de klant aan ID|Casting heeft voldaan. Dit duurt in de regel 1 tot 3 maanden.

16. KRIJG IK OOK HET BEELDMATERIAAL VAN DE PRODUCTIE?
Bij de meeste producties ontvangen wij het beeldmateriaal van de klant ná publicatie (of het moet zijn dat de beelden gemaakt zijn voor interne doeleinden). Hier gaan soms enkele maanden overheen. Na ontvangst plaatsen wij het beeldmateriaal in ons blog waar je zelf het beeldmateriaal uit kunt 'slepen', voor eigen gebruik of voor jouw portfolio. Gelieve bij gebruik op social te vermelden: 'productie @ ID|Casting'.

17. HOE VAAK MOET IK MIJN PORTFOLIO UPDATEN?
Je kunt bij ons iedere 3 maanden een update doen via de LOGIN, waarbij je nieuwe foto's kunt uploaden en je laatste werkervaring kunt toevoegen. Vooral bij kinderen is het belangrijk dit met grote regelmaat te doen. Let daarbij ook op de lengte en kledingmaat. De datum van 'laatste wijziging' staat op je portfolio vermeld. Heb je lang geen update meer gedaan, dan zal een klant je minder snel meenemen in een selectieprocedure, omdat de kans dan groter is dat de foto's en gegevens niet meer actueel zijn. Zie ook onze 10 tips & trics voor updates.

We hopen je wat meer informatie te hebben gegeven over onze werkwijze. Staat jouw vraag er niet tussen, stuur ons dan gerust een e-mail. We helpen je graag verder.

Check ook even Algemene Voorwaarden.
FAQ's

© ID|Casting 2024

ID|Casting productions
info@idcasting.nl
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden