Blog

« Terug naar overzicht

IN THE PICTURE - MARLIES

30 JUNE 2021

We kwamen elkaar heel toevallig tegen, online. Marlies had een mooi filmpje gepost waarin ze al catwalkend zichzelf presenteerde. Ik zag iets in haar, het verlangen om zichzelf te laten zien, om haar ruimte in te nemen, misschien niet direct in de castingbranche maar wel op het gebied van presence & performance. En dat bewoog me om haar een berichtje te sturen.

We hadden een prachtig gesprek over 'the art of performance' en Marlies voelde als creatief wel iets bij een dag als de Casting Convention. Ze ging er helemaal open in en kwam er met veel inspiratie, tips & tools én mooie foto's uit. Het heeft haar een boost gegeven als het gaat om het innemen van haar plek. Lees hieronder haar ervaring.



"De Casting Convention gaf me een enorme boost, voelbaar tot ver na de Convention. De dag begon al meteen met waardevolle feedback op mijn First Impression in de voorstelronde en dat was mooi om te mogen ontvangen. Mezelf presenteren en pitchen met een Perfect Pitch vond ik het leukste onderdeel in de ochtend. Alsof ik mezelf écht aan het pitchen was. De magische metafoor vond ik heel leuk omdat deze manier van inleven mij aanspreekt en regie geeft over je eigen performance. De oefeningen zijn live, echt en dat vraagt om improvisatie en interactie. En dat smaakte naar meer! Zo wil ik nog meer leren over presenteren, een castingvideo maken, presenteren voor de camera, vlogtraining én catwalk lopen, dat vind ik fantastisch.

Ik vond de mensen inspirerend. Mooie persoonlijkheden die allemaal het lef hadden om zichzelf te laten zien. Die ervaring versterkte voor mij nog meer het besef dat ik graag met mooie open mensen samen werk die in hun kracht staan en ergens voor gaan! De groep was open en dat leverde leuke feedback op. De 1:1 oefeningen vond ik leuk om elkaar te inspireren en te spiegelen. Het was mooi te zien hoe anderen de ruimte namen. Daardoor gaf ik mezelf ook die ruimte terug. Ik ben niet teveel! Die gedachte heb ik omgekeerd in de ervaring van die dag. Ik mag mijn ruimte innemen en in mijn kracht staan. Mijn limited believes waren ongegrond en verdwenen.

Bo heeft een luchtige energie en een prettige kalmte waardoor ik geen druk ervaarde. Ze nam de tijd en was duidelijk. Haar geduld, vriendelijke benadering en fresh performance vind ik heel aantrekkelijk. Met de Casting Convention heeft ze een mooie vorm gevonden om informatie over te brengen en een ervaring te verankeren in een positieve, creatieve en veilige omgeving. Haar werkboek gaf een heldere structuur en opbouw én inzicht in wat er nodig is om stappen te zetten.

Dankjewel Bo voor deze mooie kans om er deel van te kunnen zijn en zoveel te leren van jou, de anderen en mezelf daarin de ruimte te geven. Je hebt me de kans geboden m’n plek in te nemen. Het was een empowerende beleving. De brug foto vind ik prachtig. En die met het hoedje that’s me, daar voelde ik dat de energie klopt. Daar sta ik in m’n kracht en voel ik ‘the art of performance’. Door naar de foto’s te kijken kwamen ook mijn oude belemmerende overtuigingen weer tevoorschijn. En ze zijn niet waar! Tijdens dit weekend is de bezieling in de foto’s tot me doorgedrongen. Ik kan de warmte, reflectie en levensenergie in de foto's voelen. Een doorbraak van binnen uit. Wat een bijzondere reis om die shift te ervaren! Ik voel hoe krachtig het intergratieproces nog steeds doorwerkt. Zo blij mee. Mijn hart stroomt. Dankjewel.

Lieve groet, Marlies."

 


Wil jij ook shinen tijdens castings en opdrachten? Wil jij weten hoe je jezelf optimaal kunt presenteren en profileren in de branche en kun je nog wel wat frisse portfoliofoto’s gebruiken? SCHRIJF JE HIER IN voor de Casting Convention en reserveer jouw eigen plekje. Graag tot dan!

#castingconvention #modelling #firstimpression #perfectpitch #portfolioshoot #lifestyleshoot #personalbranding #personaldevelopment #casting #castingcall #fotografie #photography #sterkinbeeld @utrecht


 

© ID|Casting 2024

ID|Casting productions
info@idcasting.nl
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden