Blog

┬ź Terug naar overzicht

IN THE PICTURE - CLAUDIA

15 MEI 2022

Ze was de éérste deelnemer aan de Casting Convention die een oefening niét wilde doen. Claudia had in de ochtend vol enthousiasme haar Perfect Pitch geschreven maar zichzelf hiermee meteen ook ‘live’ voor de groep presenteren, net als bij een casting en/of auditie, ging haar nét iets te snel. Even leek het alsof ze zich schaamde omdat ze ‘nee’ zei, maar ik kon het alleen maar toejuichen.

Zo is NEE zeggen, vaak ook een JA tegen jezelf. Een JA tegen de ruimte die je nodig hebt om te wennen, om jezelf te stretchen naar kanten van jezelf die je verder wilt ontwikkelen, maar wat nog spannend voelt. Het hoeft niet allemaal in één keer, het gaat om elke stap die je zet, én het allerbelangrijkste daarin is dat je dit met zelfvertrouwen en plezier doet, want dat zie je natuurlijk ook weer terug in het beeld/eindresultaat.

De castingbranche vraagt je om jezelf te laten zien, maar soms is dat gewoon nog wat spannend. En dat mag! Belangrijk, als je nieuw bent in de branche, dat je jezelf de tijd geeft om daaraan te wennen. Wat ik bij trainingen altijd meegeef is ‘underpromiss en overdeliver’. Niet alleen naar de klant, maar ook naar jezelf toe, zodat je altijd met een positieve ervaring naar huis gaat. Gelukkig ging Claudia ook met een positieve ervaring naar huis. Ze is vanaf vandaag te boeken via ID|Casting.LEES HIERONDER CLAUDIA'S ERVARING:

“De Casting Convention heeft mij persoonlijk geleerd dat het vooral gaat om dat je doet wat je leuk vindt, en dat je daarin dicht bij jezelf blijft. Dat het in de branche zeker niet altijd om perfectie gaat (“Wat ‘perfect’ dan ook mag zijn…” zoals Bo dat relativeerde).

Het klinkt misschien heel makkelijk als ik zeg dat ik (bijna) alle onderdelen erg leuk heb gevonden, maar dat is wel zo! Ik heb van elk onderdeel dat aan bod kwam geleerd, en heb het met veel plezier in me opgenomen, juíst ook die onderdelen waarvan ik zelf vond dat ik daar niet zo goed in was, zoals de Perfect Pitch en de portfolioshoot, maar de foto’s bewijzen het tegendeel dus daar kijk ik achteraf met een veel beter gevoel op terug! En dat is dan weer erg leuk om achteraf te ervaren.

Ook al waren de persoonlijke adviezen mij niet onbekend, het was toch wel weer even een reminder dat ik de lat voor mezelf niet al te hoog moet leggen. Zo stelde Bo me gerust dat niet alles in een keer goed hoeft te gaan, dat ik dat ook niet moet zien als falen maar als een kans om te leren, én dat het juist mijn kracht is als ik mijn grenzen aangeef.

Deze dag is zeker een aanrader. Eigenlijk alle onderwerpen vind ik nodig om zo goed mogelijk voorbereid naar een castingopdracht toe te kunnen gaan, én het heeft mij ook weer een stukje zekerder gemaakt in hoe ik mij het beste kan presenteren, zonder al te veel druk op mezelf te hoeven leggen. Ik heb een ontzettend leuke dag gehad! De sfeer van de groep waarin ik zat, maar ook de kennismaking met Bo was erg prettig, waardoor ik me gelijk goed en op mijn gemak voelde.”

Claudia (49 jaar)
 


Als laatste tip geef ik nog graag het volgende mee;
Laat je vooral niet verleiden door hoe gages, maar kijk in éérste instantie of je denkt te kunnen ‘leveren’. Vooral voor kinderen ook belangrijk dat we niet meteen teveel van ze verlangen. Laat ze eerst wennen aan kleinere opdrachten en bouw het daarna op. Een set met een grote cast & crew kan best indrukwekkend zijn.

Heb jij zelf nou ook ambities in de castingbranche? Wil jij een keer hét gezicht zijn van een foto- of filmproductie, maar mist het je nog aan kennis, ervaring én een kwalitatief portfolio? Meld je dan aan voor de CASTING CONVENTION op zaterdag 28 mei van 10:00-17:00 uur in Utrecht. We hebben nog slechts 2 plekjes vrij.

Wil je graag eerst persoonlijk advies, of het iets voor je is, neem dan gerust even contact met me op of plan een vrijbllijvend ADVIESGESPREK in. We denken graag met je mee.


<Claudia B
IN THE PICTURE - CLAUDIA

© ID|Casting 2022

ID|Casting productions
info@idcasting.nl
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden