Blog

┬ź Terug naar overzicht

ID|Casting artikel in 'Dutch Model Info Magazine'

31 OKTOBER 2011

ID|Casting werd geinterviewd door Marga van der Vet, voor het magazine 'Dutch Model Info', voor het artikel 'In de veertig en model'. Onderstaand een deel uit het artikel:

CARRIÈRE als veertigplus fotomodel

Marga vertelt: Een voordeel van model zijn op mijn leeftijd, maar ook gewoon als vrouw, is dat ik een veel realistischer blik heb ontwikkeld. De hele hoge toppen en diepe dalen worden minder, er treedt balans op. Je realiseert je veel beter dat alles meerdere kanten heeft. Je leert niet om passief te worden, maar leert wel om dingen te accepteren die niet te veranderen zijn. Daar hoort verandering van het uiterlijk ook bij, maar dat wil niet zeggen dat daar geen mooie kant aanzit. Integendeel. Ik zou vrouwen graag willen meegeven dat leeftijd geen beperking hoeft te zijn. Of je nu model wordt, kunstenares, schrijfster of wat dan ook, leeftijd is niet van belang zolang je maar realistisch bent. In het geval van de modellenwereld: laat mooie foto's maken, leg contacten met goede fotografen en meld je aan bij castingbureaus. Zij organiseren ook vaak workshops. Je leert er enorm veel van en of het nu een groot succes wordt of bij een klein succesjes blijft: alles is beter dan uitgaan van de veronderstelling dat het toch niets wordt. Mijn motto is dat ik graag gracieus ouder wil worden, zonder al te veel cosmetische ingrepen. Ik zie ouder worden als een gift. "Te oud" is niet alleen beledigend en kwetsend, het is ook inhoudsloos. Stijl en smaak kunnen zaken zijn waarvan je op een gegeven moment kunt zeggen "dit kan niet meer", maar age is just a number"

En dit zegt Bo Vrinten, Casting Director van ID Casting:

"De 40plusser van nu is niet te vergelijken met vroeger! We zijn zelfbewuster en staan krachtiger en vitaler in het leven. Omdat onze maatschappij steeds meer producten introduceert voor de 40plusser, een groeiende doelgroep qua koopkracht, zien we deze doelgroep ook steeds vaker terugkomen in nieuwe reclamecampagnes. Tenslotte wil de consument zich kunnen identificeren met het model van de campagne. Casting Director Bo Vrinten: "Margaretha was een van de eerste 40plussers die zich inschreef bij ons bureau, een bijzondere vrouw met een prachtige warme uitstraling, uniek op haar eigen manier! Voor mij destijds ook de reden te kiezen voor een castingbureau waar juist de "gewone" mens met iets eigens, iets bijzonders, carriére kunnen maken als model, ook wanneer ze de 40 gepasseerd zijn."
Voor het volledige artikel: http://www.dutchmodelinfo.nl/interviews/210-interview-in-de-veertig-en-fotomodel-

© ID|Casting 2019

ID|Casting productions
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden