Blog

┬ź Terug naar overzicht

FOTOGRAFIETIPS VOOR LOCATIEPORTFOLIO’S

01 JUNI 2018

Soms krijgen we van die superlocaties binnen waarbij we, als we naar de foto's kijken, meteen denken "Mmmmm, dat kan beter!". Dat gold ook voor locatie Heiloo. Tja, dan kunnen wij onze mond toch niet houden omdat we graag gaan voor optimale kwaliteit voor een maximaal resultaat in boekingen. Deze locatiehouders zagen de toegevoegde waarde van professionele fotografie. Zie hierbij de resultaten (rechts).

Ter inspiratie sturen we wat tips en toelichting bij de foto's zodat je zelf even kunt kijken wat bruikbaar is wanneer je zelf foto's wilt maken van jouw locatie voor aanmelding bij ons locatiebureau.
 
  • Zorg dat de ruimtes zijn opgeruimd en haal alle persoonlijke zaken weg.
  • Maak foto's op een zonnige dag, zodat ze ruimtelijk, fris en licht zijn. Kijk wat een beste moment op de dag is wanneer je welke ruimte fotografeert. Zo voorkom je tegenlicht bij hele zonnige dagen. Misschien ook leuk als je kijkt of er op een moment van de dag een extra bijzondere lichtinval is. Zo krijg je een meer 'stylishe' setting.
  • Maak foto's van hoek tot hoek (diagonaal) en laat duidelijk zien hoe de ruimtes in verbinding staan tot elkaar, voor een goede indruk van de grootte (voorbeeld tafel met keuken op de achtergrond).
  • Maak scherpe, kwalitatieve foto’s met een goede camera (geen mobiel of tablet) en zorg voor een stabiele ondergrond door bv. een statief. Zorg ook dat de foto's voldoende groot van formaat zijn (500KB tot max. 1MB per foto).
  • Soms is de hoogte van een foto bepalend voor het effect. Kijk wat lekker werkt (voorbeeld beeld van de hal).
  • Soms is de hoek van een foto bepalend voor het effect. Voorbeeld is de foto van de keuken (van opzij of recht van voren).
  • Fotografeer ook van binnen naar buiten. Zo betrek je de eventuele buitenruimte erbij wat vaak een ruimtelijker effect geeft. Laat groen zien als er groen is.
  • Ook belangrijk dat je de foto’s zó maakt dat alle extra’s in beeld zijn gebracht (vb. garage op de buitenfoto). Ligt er een mooie vloer in het pand? Maak dan een foto waarin deze goed in beeld wordt gebracht (voorbeeld visgraat).
  • Maak iets leuks van de ruimtes! Tenslotte moeten de foto's de locatie 'verkopen'. Zorg voor sfeer en gezelligheid, verse bloemen op tafel, kleurige kussens in de achtergrond, maak de haard aan etcetera. Zo zie je ook wat een bloemetje doet bij de open haard foto.
  • Fotografeer van binnen naar buiten, zo betrek je de tuin erbij wat vaak een ruimtelijker effect geeft. Laat groen zien als er groen is :)


Fotografie

We hopen je met bovenstaande tips te hebben geïnspireerd! Het voordeel van digitale fotografie is dat je onbeperkt kunt schieten, dus daag jezelf uit en kijk hoe je joúw locatie het beste in beeld brengt. Heb je al goed beeldmateriaal, kijk dan op de pagina 'aanmelden locatie' welke stappen je kunt nemen om jouw locatie aan te melden.

TWEE LINKERHANDEN? BOEK EEN LOCATIESHOOT
Heb je wat minder vertrouwen in je eigen fotografieskills? Boek dan eventueel een locatieshoot met een van onze professionele interieurfotografen (€ 250,- excl. BTW). Stuur ons een e-mail met hierin je naam, mobiele nummer én 2 voorkeursdata voor jouw locatieshoot. We nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.

Heb je toch nog wat vragen, bel dan gerust met Location Director Bo Vrinten.

Met creatieve groet,
Team ID|Casting productions
M. +316.19198000
 

© ID|Casting 2019

ID|Casting productions
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden