Blog

┬ź Terug naar overzicht

CASTING BUSINESS PROGRAM

22 DECEMBER 2021

Dat we in de castingbranche een rustige(re) tijd achter de rug hebben, heeft velen ook iets goeds gebracht!! Zo heb je als professional misschien wat meer tijd gehad om weer eens te reflecteren op waar je jezelf nog in kunt versterken. Hiervoor hebben we een praktijk- én resultaatgericht CASTING BUSINESS PROGRAM, als master op de Casting Convention, een modulair programma speciaal voor diegenen die zich als professional nóg breder in de branche willen neerzetten.NICOLE (37 JAAR) VERTELT:
Dag 1: Na een toch wat onwennige binnenkomst, straalt mijn eigen foto mij tegemoet vanaf de cover van het werkboek wat klaar ligt. Ik word meteen op mijn gemak gesteld door de warme sfeer en de fijne vibe van Bo, waardoor we al snel de diepte in kunnen. We starten met de First Impression. Dit onderdeel was zowel fijn als confronterend tegelijk. Het gaf me veel inzicht in blokkades die ik heb en die doorwerken in mijn acteerambities.
Vervolgens de Perfect Pitch, in een hele duidelijke opbouw en structuur uitgelegd, zodat ik daar thuis mee verder kan. Met een bak aan nieuwe inzichten, een lading energie en een dot huiswerk, sluit ik tevreden de dag af. Fijn te weten dat ik bij vragen altijd een belletje of berichtje mag doen.

Dag 2: Na het bespreken van het huiswerk en de vragen, beginnen we met mijn volgende twee modules; camera acteren én het maken van een kwalitatief intro/castingfilmpje. Deze dag ligt de nadruk meer op het acteren, hoe ik verschillende emoties kan oproepen op het moment dat het nodig is, alles op een hele natuurlijke manier, zodat het ‘acteren’ ook natuurlijker voelt. Met verschillende oefeningen en begeleidende filmpjes, heb ik er na die dag weer een hoop tools bij die ik kan inzetten. Met wederom een hoop huiswerk en vele inzichten in leerprocessen, ga ik vol energie richting mijn auto, heerlijk door de regen!

Dag 3: De laatste dag alweer! De training is voorbij gevlogen nét als de weken eromheen. Deze dag zetten we de laatste puntjes op de ‘i’ voor wat betreft de Perfect Pitch. We hebben een aantal eerder gemaakte castingfilmpjes doorgenomen, om de do's en don’ts nogeens op een rij te zetten. Ik heb ook veel geleerd van de oefening waarin ik veel verschillende films met mijn favoriete actrice (Meryl Streep) heb mogen analyseren, ontzettend interessant! Ik verbaasde mij over hoé anders je een film kunt ervaren als je er met een andere bril naar kijkt. Dit was al een shift in beleving, dus sloot de module van The Shift hier dan ook naadloos op aan. Het bracht me niet alleen een nieuwe manier van kijken naar mezelf in dit vak, maar het deed me ook anders kijken naar andere dingen in het leven. Dat riep van alles op en was best intens, maar heerlijk om te merken, dat hoe meer je loslaat (in je denken), hoe meer de dingen op z'n plek vallen. Zo ervaar ik nu nog steeds momenten waarbij het ineens “klikt”.

Voor mij is het Casting Business Program een lifechanging keuze geweest, die mij heel veel waardevolle tools en inzichten heeft gebracht. Ik sta keer op keer weer te trappelen wanneer ik alles wat ik geleerd heb in de praktijk kan brengen wanneer ik op de set sta. Alle liefdevolle credits voor Bo en haar inleving, rust en kennis die ik heb mogen ervaren.

Bedankt Bo voor al je hulp en tijd. Ik ben je zeer dankbaar dat ik deze cursus heb mogen volgen! Ik heb intussen al zóveel leuke klussen mogen doen!"
 


Wil jij ook shinen tijdens castings en opdrachten? Wil jij weten hoe je jezelf businesswise kunt presenteren en profileren in de branche en hoe je makkelijker méér opdrachten aantrekt? KLIK HIER voor meer informatie over het CASTING BUSINESS PROGRAM en neem even contact op voor een adviesgesprek.

#casting #castingbusinessprogram #castingprofessionals #models #modelling #actors #firstimpression #perfectpitch #portfolio #portfolioshoot #lifestyleshoot #personalbranding #cameraacteren #personaldevelopment #presenterenvoordecamera #castingcall #newfaces #newtalent #talent #fotografie #photography @utrecht
 


<Nicole E

© ID|Casting 2022

ID|Casting productions
info@idcasting.nl
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden