NEW TALENT PROGRAM

In de castingbranche draait alles om authenticiteit en uitstraling. Jouw eigen identiteit (ID), jezelf duidelijk en krachtig profileren is essentieel om gezien te worden in een branche waarin het aanbod van nieuw talent dagelijks groeit. Maar wat nou als je de branche nog niet kent? Als je niet weet wat jouw USP’s (Unigue Selling Points) zijn? Wat er van je verwacht wordt en hoe je jezelf het beste kunt presenteren? Op al deze vragen en meer vind je nu antwoord in het unieke NEW TALENT PROGRAM, een zeer intensieve, complete en inspirerende training voor nieuw talent, waarin je al het benodigde leert voor een optimale start in de modellen- en/of castingbranche!

VOOR WIE
- Voor iedereen (va. 16 jaar) met interesse in de modellen- en castingbranche.
- Voor degene die zichzelf optimaal willen leren presenteren in de branche, voor foto- en of filmopdrachten.
- Voor degenen die alles willen leren over Personal Branding.
- Voor degenen die nog wat onzeker zijn, en zichzelf sterker willen profileren.
- Voor degenen die nu eindelijk eens hun podium willen pakken :)!

ONDERDELEN TRAINING
Onderdelen zijn o.a. Basiskennis branche (theorie), First Impression, de Pitch, Attitude Training, Mini Meditatie, Personal Branding, Basisvisagie, Stylingadvies, Portfolioshoot (binnen- & buitenlocatie) en Cameratraining waaronder het opnemen van jouw eigen castingfilmpje. Daarnaast behandelen we 100 tips uit het NEW TALENT BOOK* en ontvang je een compleet overzicht van de grotere modellen- en castingbureaus waarmee je een goede start in je (nieuwe) carrière kunt maken. De training wordt verzorgd door Bo Vrinten (Casting Director/Producer, Fotograaf en Performance Expert). Ze is door haar jarenlange ervaring (voor en achter de camera) gespecialiseerd in het ontdekken en trainen/ontwikkelen van nieuw talent.

* NEW TALENT BOOK
Het 'NEW TALENT BOOK', hét schript voor startende modellen- en acteurs, biedt alle informatie die je nodig hebt voor een goede start in de branche. Dit (werk)boek is exclusief en kosteloos verkrijgbaar voor diegenen die deelnemen aan het New Talent Program. Ideaal als naslagwerk en als werkboek.

OVERIGE INFO
Data: binnenkort starten we weer, dus houd deze pagina goed in de gaten.
Duur: van 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Utrecht
Tarief: € 250,- incl. BTW (aftrekbaar!)

WAT KRIJG JE VOOR DIT BEDRAG?
Naast alle informatie die je nodig krijg je een dosis aan inspiratie en energie mee. Na deze dag weet je álles van de branche, en wat jij kunt doen om snel aan een leuke eerste opdracht te komen. Ook ontvang je binnen 1 week na de workshop 8 van jouw beste portfoliofoto's bewerkt, in kleur, volledig rechtenvrij zodat je deze kunt gebruiken voor inschrijving bij meerdere bureaus. Ook ontvang je jouw een eigengemaakt castingfilmpje wat je kunt gebruiken voor pré-castings in de toekomst.

Denk jij iets unieks te hebben en goed te passen binnen de branche? Heb je al langer de droom om eens in een campagne of commercial te verschijnen? Wil je de stap graag nemen maar weet je niet goed waar te beginnen? Schrijf je dan nú in voor het NEW TALENT PROGRAM. Een betere start in de castingbranche kun je je niet wensen!
IT'S TIME TO SHINE!


ENKELE ERVARINGEN

"Ik heb het New Talent Program ervaren als heel leuk & leerzaam, want je moet er wel met een doel naartoe komen. Ik wilde meer weten over de branche, hoe je ermee om moet gaan, of ik wel geschikt was en hoe ik me in deze branche moet opstellen. Míjn doel heb ik zeker bereikt. Het onderdeel van de Basisvisagie was ook erg handig. Het was goed dat jullie het mij zelf lieten doen zodat ik het ook zelf leerde. Ik had de portfolioshoot heel zakelijk verwacht. Dat jullie mijn favoriete muziek opzetten en dat we tussendoor konden praten en lachen vond ik echt heel fijn! Ook als ik geen modellenwerk zou gaan doen, blijft het een goede ervaring, bedankt hiervoor ☺"
Senna (16 jaar)

"Na een aantal jaar met het idee geflirt te hebben, heb ik besloten een nieuwe richting aan mijn carrière te geven. Ik wil professioneel aan de slag als actrice en presentatrice bij bijv. tv, film en theater. Maar hoe pak je dat aan? In het New Talent Program heb ik geleerd hoe de branche werkt, en wat mij uniek maakt. Ik vond het een erg leuke en interactieve workshop in een ontspannen sfeer. Met de visagie en styling tips, en een paar prachtige foto's op zak heb ik het gevoel dat ik klaar ben voor een goede start! Dank je wel Bo!"
Ineke (33 jaar)
 
"Ik wilde graag zekerder voor de camera staan en de diverse tips & trics horen vanaf de kant van een castingbureau. Het New Talent Program heeft me meer inzicht gegeven in mijn sterke en mijn aandachtspunten, veel bruikbare tips ontvangen en het was een supergezellige dag. Ik weet nu waar ik op moet gaan oefenen. De Make-up tips en het opbrengen van de basisvisagie en de fotosessie, alles verliep in zeer ontspannen sfeer. “Bo, mag ik jou superrr bedanken voor deze dag? Hij zit erg goed in elkaar!"
Astrid (50 jaar)

"Mijn beweegreden om deel te nemen was het herwaarderen van mijn eigen imago als 40+ zijnde vrouw wat leeftijdsgebonden ongemakken niet altijd vanzelfsprekend maken;-). Het leren aanbrengen van de juiste make-up en het leren poseren om uiteindelijk de leukste foto's te produceren, behoordenuiteraard tot mijn voornaamste doelen. Veel kennis opgedaan en ja, de mooiste foto van mij over de laatste decade, haha! Tot mijn verbazing kon ik op alle foto's niets zien van de op die dag zeer aanwezige huiduitslag op mijn gezicht. Een goede make-up en zeer kundige fotograaf hebben hierin ongetwijfeld een prominente rol gespeeld:-). Daarnaast vond ik praktische oefeningen zoals poseren en het aanbrengen van de make-up en hoe deze in combinatie met de lens verandert, erg leerzaam. Het leuke vond ik ook de interactie met andere aan de workshop deelnemende vrouwen, daar heb ik ook wel wat van opgestoken bijv. het poseren. Ook het leren op de juiste manier aanbrengen van de make-up vond ik zeer bruikbaar. En tot slot vond ik een aangereikte bundel met alle weetjes en do's en dont's over de branche, een top idee!"
Gosia (43 jaar)

"Ik heb dit werk altijd met veel vreugde en plezier gedaan. Ik vond jullie persoonlijke aanpak erg leuk en goed! Jullie leren ons om op een leuke spontane manier te presenteren. Ik heb genoten van de dag. Bedankt!"
Suzan (42 jaar)

"Ik wilde al jaaaren model worden maar met mijn leeftijd was dat niet (meer) zo vanzelfsprekend, dacht ik. Na een telefoontje met Bo kreeg ik super veel zin om de stap te nemen en koos ik voor het volgen van het New Talent Program, om goed beslagen ten ijs te komen, en ook als investering in mijzelf en mijn presentatie (ook fijn voor mijn werk ;). Het was geweldig om alles over de branche te leren en goed advies te krijgen over hoe ik zelf mijn visagie en styling kan verzorgen, en hoe ik mezelf het beste presenteer tijdens een casting. Het leukste vond ik de creatieve oefeningen tussendoor, de fotoshoot en cameratraining. Vooral die laatste was erg confronterend maar o zo leerzaam. Ik heb er veel meer zelfvertrouwen door gekregen en voel me klaar voor de branche. De eerste opdracht zit er intussen ook al op, leuke locatie en erg leuke mensen ontmoet, dus het was de investering meer dan waard voor mij. Een nieuwe deur is open gegaan voor me, dankjewel ID|Casting!
Liefs, Eveline (45 jaar)

"Na wat rondspeuren op het internet sprak het ‘New Talent Program’ van ID|Casting mij erg aan. De sfeer was de hele middag erg ontspannen en het werken voor de camera geweldig leuk. Doordat je bezig bent met het jezelf presenteren voor de camera kom je al heel snel jezelf tegen. Het plaatje dat uiteindelijk op beeld komt is meer dan een goed aangebrachte make-up en leuke kleding. In slechts 1 middag leer je niet alleen je zwakke puntjes wegschminken, maar ook hoe je jezelf zo gunstig mogelijk laat zien voor een (rollende) camera. De adviezen zijn professioneel en worden op een leuke manier gebracht. Met het resultaat aan beeld was ik ook erg blij. Deze workshop is een echte aanrader wanneer je jezelf vaker moet presenteren en daar wat onzeker over kunt zijn of gewoon omdat je weer even dat stukje van jezelf naar boven wilt halen."
Tanya (39 jaar)

"Toen ik mijn moeder vertelde dat ik het leuk zou vinden om als model te werken voor sportmerken, heeft zij onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor kindermodellen. Omdat we beiden niet bekend zijn met de modellenwereld wilden we ons eerst goed laten informeren door een professional. Zo kwam mijn moeder op de website van ID|Casting en heeft zij een afspraak gemaakt met Bo Vrinten voor de New Talent Program. Tijdens de workshop was er meteen een klik met Bo. Ze vertelde me dat ik als uitgangspunt moet nemen dat ik als kindmodel vooral plezier moet hebben. Ze heeft me geleerd waar ik allemaal op moet letten en heeft me persoonlijk voorbereid op de fotoshoot. Ik was nieuwsgierig hoe ik overkom op anderen en of ik fotogeniek ben. Zelf ben ik een bescheiden, rustige jongen en wil met modelopdrachten meer zichtbaar zijn. Bo heeft me gedurende de workshop meer zelfvertrouwen gegeven. Zij heeft me op positieve wijze gemotiveerd mijn kwaliteiten beter te ontwikkelen. Ook heeft ze mijn moeder geïnformeerd, zodat zij mij goed kan ondersteunen. De workshop heeft mij geholpen om me beter te presenteren tijdens de fotoshoot, waardoor er mooie professionele foto’s zijn gemaakt, die ik kan gebruiken om mezelf te presenteren bij modellenbureau’s. Een goede basis voor een eerste stap in de modellenwereld. Ik hoop in de toekomst meer samen te kunnen werken met Bo."
Rohan (12 jaar) en moeder Geeta

"Hele leerzame en gezellige workshop. Echte aanrader met als resultaat professionele foto's waar je mee verder kunt. Toegankelijk voor iedereen."
Monique (48 jaar)

"De ‘New Talent Program’ was echt wat ik ervan had verwacht. In een heel ontspannen sfeer zijn alle aandachtspunten ruimschoots aan bod gekomen. Ook veel tijd om vragen te stellen. De fotoshoot met de nodige tips erbij was heel leuk en leerzaam. Ik ben erg blij met de foto's, ze zijn bijzonder mooi geworden! Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden en ga nu meer zelfverzekerd naar een casting, auditie of een fotoshoot. Bedankt Bo!"
Adriana (63 jaar)

"Ik vind de Workshop New Talent Program een echte aanrader! Zo leer je met het onderdeel First Impression, hoe je jezelf het beste kunt voorstellen. Ik kreeg hierbij erg handige tips, zelfs tips over dingen waar ik mezelf niet van bewust was. Tijdens de ‘Mini Meditatie’ leerde ik hoe ik snel tot mezelf kan komen wanneer ik zenuwachtig ben, erg handig bij casting of bijvoorbeeld sollicitaties. Daarna was er een coachingonderdeel, waarin werd gekeken waar mijn onzekerheden lagen, waarbij we een metafoor hebben gezocht die me kan helpen om me zekerder te voelen. In het onderdeel Basisvisagie leerde ik hoe ik mezelf verschillend moet opmaken voor fotoshoots in de studio of bij daglicht. Nadat we de kleding hadden geselecteerd vond de portfolioshoot plaats op een buitenlocatie, erg leuk. Bo heeft me tijdens de hele workshop goed begeleidt, stelde me op mijn gemak en gaf me goede tips. Ik kon echt mezelf zijn en dat vond ik prettig. Ik ga alle tips zeker gebruiken in mijn dagelijkse leven en (hopelijk) op de castingopdrachten.”
Shannen (22 jaar)

"Wat een super leuke dag heb ik beleefd! Het was best spannend om te komen. Mijn man had mij voor de workshop aangemeld en dan weet je niet wie je treft, maar het ijs was snel gebroken! Jullie enthousiasme straalde bij mij binnen en toen we eenmaal met de fotoshoot waren begonnen ging de zon schijnen. Ondanks de kou heerlijk samen naar buiten en wat voelde dat goed. Geen gemaakte lach, geen dikke make-up, gewoon Wendy! Vandaag heb ik met een heel fijn gevoel mij officieel bij jullie ingeschreven en nu hoop ik op een leuke opdracht (of meer...). Een aantal foto’s heb ik naar familie en vrienden doorgestuurd en ze vonden ze prachtig en ook zij bevestigde dat ik het echt ‘zelf’ ben. Heel erg bedankt voor deze bijzondere dag!!!"
Lieve groet, Wendy (42 jaar)

"Mijn eerste kennismaking met de wereld van casting en modelling begon op 7 september 2013. Heel hartelijk werden wij (ik en andere deelnemers) ontvangen door twee coaches die al ruime ervaring hebben in de branche. Er is veel informatie gegeven betreffende wat er nu zoal speelt in de branche, de do's en don'ts, jouw eerste indruk bij een casting (hoe kan het anders/beter), styling, visagie. De fotoshoot ging zo gemakkelijk dat ik zelf versteld van stond. Zo leuk was het! De foto's (op twee verschillende sets geschoten) werden een dag later aan mij gezonden en waren heel mooi. Met de workshop van ID|Casting heb je alvast een goede basis voor jezelf."
Miranda (39 jaar)

"De workshop “New Talent Program” was een enorm groot succes en mijn persoonlijke doorbraak! De opbouw van de hele workshop ging perfect, waarbij je hetgeen je geleerd had direct in praktijk kon brengen en onzekerheden gaandeweg verminderde. Het (als attentie gekregen zeer stylish uitziende) notitieblokje waarin je je eigen aandachtspunten in steekwoorden moest opschrijven (zowel positieve als negatieve), kwam steeds weer van pas en zelfs nu nog pak ik het er regelmatig bij. De workshop heeft de eerste aanzet tot verdere ontplooiing van een andere kant van mezelf gegeven. Als kroon op de dag, de mooie foto’s. Ook daardoor groeide mijn zelfvertrouwen. Heel erg bedankt voor de zeer leerzame en bovenal gezellige dag!"
Nora (44 jaar)

"Ik heb onlangs het ‘New Talent Program' gevolgd en ben aangenaam verrast hoeveel ik heb bijgeleerd! Heel knap werk hoe ze de workshop in elkaar hebben gezet! Je leert je op de juiste manier voor te stellen als je naar een auditie gaat. Je krijgt de juiste styling- en make-up tips, precies wat bij jouw uiterlijk past! Dan het voor de camera acteren, wat in het begin best lastig is als je het niet echt gewend bent in je eentje op commando iets na te moeten doen!!!! Maar super leuk als je even bezig bent en het dan beter en beter gaat! Dan ook een leuke fotoshoot en de dag is gevuld!!! Ik raad deze workshop ten zeerste aan!!! Heel veel succes en plezier!"
Loes (40 jaar)

"Voor mij een workshop om ‘U’ tegen te zeggen!! Ik werd hartelijk ontvangen door de gastvrouw, Bo Vrinten, die je meteen een vertrouwelijk gevoel geeft. Na wat kletsen (zo leert zij je kennen) en jezelf leren voorstellen (onderdeel First Impression) heb je reeds een sterker gevoel gekregen en ben je meteen klaargestoomd voor de middag in de studio. Bo geeft je nuttige tips om je make-up voor de camera of in het dagelijks leven te verfijnen. Tips die je nog meer identiteit geven. Tijdens de fotoshoots worden je mimieken volledig besproken en krijg je de kans om je expressies nog beter te uiten. Je leert te wennen aan de camera. En als kers op de taart worden er nog enkele mooie foto’s uitgekozen om deze voor je portfolio te gebruiken. Een super dag. Een aanrader voor iederen die graag model wil worden of voor iemand die gewoon sterker in de schoenen wil staan. Dankjewel Bo, voor deze leerrijke dag."
Lieve (42 jaar)

"Ik kwam op een punt dat ik dacht 'en nu wil ik echt iets voor mezelf gaan doen'. Ik had gelezen over de ‘The New Talent Program' en het leek me echt iets voor mij. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Al bij de eerste ontmoeting voelde ik dat me dit iets moois zou gaan brengen. De coaching heeft me belangrijke inzichten gegeven over hoe ik me presenteer, hoe ik me voel over mezelf en hoe ik mijn kracht van binnen naar buiten kan brengen, iets wat ik later tijdens de fotoshoot heb mogen laten zien. Ik heb meer geleerd over kleuren en over styling. Ga voortaan naast zwart nu ook weer eens kleur gebruiken. Ik wil mezelf laten zien! En helemaal leuk natuurlijk als ik met de mooie foto's ook nogeens een leuke opdracht mag invullen. ID|Casting, heel erg bedankt voor deze fijne ervaring!"
Eveline (48 jaar)

"Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de zeer leerzame workshop die jullie mij hebben gegeven. We zijn de hele middag druk bezig geweest met de vele informatie, uitleg en tips die ik kreeg . Het was erg leuk en ik heb er dan ook echt veel van geleerd. De fotoshoot op het laatst ging ook erg goed en er waren veel mooie foto's bij die gelijk op jullie website zijn geplaatst. Nu nog even wachten op een boeking voor een meisje woonachtig in Bonaire :) Voor degene die nog twijfelen om een workshop te volgen, niet twijfelen, gewoon doen!"
Vera (18 jaar)

"Ik kan me geen betere manier voorstellen als introductie van wat het modellenwerk inhoudt. Ik voelde me vanaf het begin welkom op the New Talent Program. Leuke sfeer, vriendelijk, gezellig en aangenaam. Ik heb een leuke dag gehad, leuke mensen ontmoet, super lekker gegeten en ontzettend veel geleerd. Ik vond het bijzonder dat er ruimte is om jezelf te laten gaan, jezelf te zijn maar ook om even te experimenteren. Mezelf opmaken voelde meer als verwennerij. Leuk om iets samen te doen en te ervaren. Op het einde van de dag, kon ik werkelijk vooruitgang merken. Ik was verbaasd van wat ik eigenlijk kan en krijg zin om deze vaardigheden verder te ontwikkelen. Het resultaat: niet alleen leuke portfoliofoto's, maar voor het eerst, foto's waar ik echt mezelf ben! De coaches? Vriendelijk, enthousiast, betrokken en geduldig. De training was boven mijn verwachtingen. Ik had niet verwacht dat het er zo relaxed zou zijn. Ik voelde me gewoon thuis. Nogmaals bedankt voor de ervaring, de dag, het commentaar, de suggesties en de tips."
Met vriendelijke groet, Maia

Twitter van Sandra (44 jaar)
"Nog aan het nagenieten van the New Talent Program en fotoshoot via ID|Casting. Dank je wel lieve coaches. Mooie foto's!
Later stuurde Sandra nog:
Dank je wel voor de mooie foto's, ik ben er erg blij mee. Heb de workshop ervaren als een warme en fijne dag. De groep vond ik heel prettig, jullie ontvangst was erg hartelijk. Het goede was dat jullie beiden is staat zijn geweest mij voor de camera te krijgen en gaandeweg de dag begon ik meer comfort te voelen, mede door jullie coaching en aanwijzingen. De aanwijzingen waren ook duidelijk waardoor ik er ook iets mee kon."

"In gedachten ben ik nog steeds aanwezig op jullie berg. De sensatie van de sfeer op die berg, probeer ik zo lang mogelijk vast te houden. John ook. We worden wakker en we zijn weer aanwezig op jullie berg. Woorden schieten mij te kort. Het familieportret heb ik van jullie ontvangen. Mooie uitstraling. Tof hé! Heerlijk, dat jullie zo'n geweldige sensatie beleving bij ons hebben teweeg gebracht. We hebben genoten van al die prachtige mensen die ook aanwezig waren op jullie workshop. We hebben veel van elkaar kunnen leren. Dankjewel Bo en Arthur."
Eugenie (70 jaar)

"Ik ben 71 jaar en heb deelgenomen aan de groepsworkshop van ID|Casting. Het was een dagvullend gevarieerd programma, met kledingstijl adviezen, tips over visagie en allerlei nuttige informatie over de branche. De dag was leerzaam en de lunch was heel gezellig. De workshop van ID|Casting bracht mij een schat aan informatie over details van presentatie voor de camera. Ik ben blij dat ik deze workshop kado heb gekregen voor mijn verjaardag. Zeker geslaagd."
John (71 jaar)

"Het is een leerzame en gezellige middag geweest. Het was voor mij erg interessant. Het was een lesje van mensenkennis, heb nu meer mezelf leren kennen. Dus voor mij was het wel belangrijk met leerzame momenten. Ik vind dat jullie veel informatie en tips hebben gegeven, vooral waar ik op moet letten tijdens het poseren. De opbouw en inhoud van de workshop was erg goed. Het make-up advies was ook leerzaam. Ik heb de foto's ontvangen en ze zijn heel leuk geworden. Ben erg tevreden met de foto's die jullie gekozen hebben. Voor mij was het een positieve ervaring en een leuke middag. Succes met de volgende workshop."
Jennifer (50 jaar)
 
NEW TALENT PROGRAM

© ID|Casting 2019

ID|Casting productions
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden